Proiect aprobat cu rezerve pentru o clinică de oncologie la Piatra Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul spitalului de oncologie a fost anunțat înainte de alegerile locale
Proiectul spitalului de oncologie a fost anunțat înainte de alegerile locale

Consilierii locali au aprobat participarea municipalității cu 8 hectare de teren la constituirea unei societăți pe acțiuni ce va realiza un complex spitalicesc pe dealul Cârlomanu. Aleșii au votat proiectul cu amendamente care să prevină riscul unei înșelătorii imobiliare.  

În ultima ședință a lunii iulie, consilierii pietreni au dezbătut aproape o oră sub ce formă pot accepta participarea municipalității în acționariatul unei societăți care va ridica o clinica de oncologie pe dealul Cârlomanu.

Firma Vision Consulting Engineering Finance LTD, cu sediul social în Marea Britanie, a condiționat investiția din Piatra Neamț de participarea la capitalul social al S.A.-ului cu aport în natură, respectiv o suprafață de 8 hectare teren.

Suprafața, proprietate privată a municipiului, cu o valoare de piață de 256.821 lei, urma să reprezinte 10% din capitalul social al societății, respectiv 10% din acțiuni. În schimb, partenerul străin se angaja să dețină 90% din societate, și să asigure o investiție de 80 de milioane de euro în construcția spitalului, plus dotarea cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 120 de milioane de euro.

În cele din urmă, consilierii au votat proiectul cu trei amendamente menite să evite riscul ca partenerul să poată gaja la bancă, sau vinde, suprafața de teren.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite