Doi slovaci prinși în Neamț după ce au înșelat o bătrână cu metoda „borseta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metoda „borseta” este folosită de escorci pentru a înșela bătrânii și persoanele credule, foto: Arhivă Adevărul
Metoda „borseta” este folosită de escorci pentru a înșela bătrânii și persoanele credule, foto: Arhivă Adevărul

Escrocii sunt anchetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și înșelăciune. Cei doi i-au cerut unei octogenare 300 lei cu titlu de împrumut, lăsându-i ca garanție o borsetă în care pretindeau că sunt acte și o sumă mare în valută.

Polițiștii din Piatra Neamț au fost sesizați pe 30 iunie de S. Maria, o bătrână de 82 de ani, că a fost înșelată de două persoane care au abordat-o în fața blocului în care locuiește. Sub pretextul că sunt cetățeni străini, și că au un prieten care a suferit un accident de circulație, cei doi i-au solicitat femeii să-i conducă la spital.

„Ulterior, împreună s-au deplasat la domiciliul părții vătămate, si motivând că au de plătit asigurarea medicală i-au solicitat femeii un împrumut în sumă de 300 lei, lăsând ca și garanție o borsetă, încuiată cu un lacăt, în care au pretins că se află acte și o sumă mare în valută. După ce au primit banii, profitând de neatenția părții vătămate, au sustras dintr-un dulap, aflat într-o cameră a locuinței, suma de 3000 lei", a spus subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

După câteva ore, victima a constatat că îi lipsesc banii, precum și faptul că în borseta lăsată garanție se aflau ziare.

Luni, 20 august, polițiștii i-au depistat, în piața Centrală din Piatra Neamț, pe cetățenii slovaci G. Koloman, de 47 de ani și G. Valeria, de 46 de ani, suspectați de comiterea infracțiunilor de furt calificat și înselăciune,

Prejudiciul în sumă de 3.300 de lei a fost recuperat, iar suspecții au fost reținuți, pe bază de ordonanță de reținere, pe o perioadă de 24 de ore.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite