Campanie derulată în Neamț pentru siguranța vacanței elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii vor merge în locurile publice frecventate de copii pentru a le da informații destinate prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor. Vezi aici cum îi pot feri părinții pe copii de evenimente neplăcute pe perioada vacanței.

Campania de informare „Vacanța în siguranță" demarată la nivel național se desfășoară în perioada 18-29 iunie cu scopul de creștere a gradului de informare a elevilor din clasele I - VII, pentru reducerea riscului de victimizare și de implicare a acestora în activități infracționale.

În cele două săptămâni ale campaniei, vor fi organizate întâlniri cu elevii în cadrul unităților de învățământ. De asemenea, polițiștii se vor afla în locuri publice frecventate de copii (parcuri, stranduri, mall-uri etc.) pentru a le da informații destinate prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

 „Polițiștii le vor da sfaturi elevilor din clasele I-VII privind siguranța rutieră, le vor vorbi despre disparițiile de minori, le vor prezenta modalități de autoprotecție în diverse situații și de siguranță pe internet, dar le vor prezenta și cazuri de delincvență juvenilă, comportamente antisociale sancționate de lege", spune subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Pentru ca vacanța de vară să fie petrecută fără evenimente negative polițiștii le recomandă copiilor să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant, și să fie prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător.

Celor mici, poliția rutieră le recomandă să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, și să aleagă locurile special amenajate, să nu se deplaseze cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice.

Părinții trebuie să discute deschis cu copilul lor, să-l învețe cum să reacționeze în situația în care se rătăcește, să se asigure că acesta cunoaște numele complet al părinților, numărul de telefon, precum si adresa acestora.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite