Cât te costă să-ți petreci Paștele în Neamț FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiune din comuna Agapia
Pensiune din comuna Agapia

Turiștii care vor să-și petreacă sărbătorile pascale în județ pot opta pentru una din cele peste 200 de pensiuni și hoteluri. Cei care vor să asiste la slujba de Înviere oficiată la mănăstiri au la dispoziție și locuri de cazare în spațiile centrelor pastorale.

Cele mai căutate zonele turistice ale județului în perioada sărbătorilor de Paște sunt situate de o parte și de alta a drumului național ce leagă Piatra Neamț de Târgu Neamț.

Mănăstirile Almaș (comuna Gârcina), Văratec (comuna Agapia), Horaița din comuna Crăcăoani (cazare la schitul Horăicioara), sau Neamț din comuna Vănători Neamț (cazare la Centrul Social Cultural „Sf.Paisie de la Neamţ"), sunt doar câteva din lăcașurile de cult care oferă posibilități de găzduire la prețuri modice (începând cu 35 de lei/persoană/noapte), dar și oportunitatea de a asista la slujba Învierii.

Mănăstirea Sihăstria, foto: www.neamt-turism.ro

Click pe poze pentru fotogalerie

Și cei care se cazează la pensiunile și hotelurile din zonă pot beneficia de un mini-sejur plăcut, în preajma lăcașurilor încărcate de spiritualitate.

 „Cazarea în camere duble costă 100 de lei de persoană și oferim posibilitatea de plimbări cu barca, saună și tenis de masă. Avem și o fermă proprie cu porumbei și păuni. La masa festivă oferim clienților, pe lângă produsele tradiționale, și berbec la proțap", spune patronul unei pensiuni de trei stele din Agapia.

Citește și: Familiştii au dat Paştele de-acasă pentru cel în Cheile Bicazului

Pachete cu reduceri la hoteluri, prețuri modice la mănăstiri

O altă zonă generoasă din punct de vedere a ofertei turistice în perioada minivacanței de Paște este Valea Muntelui și stațiunea Durău. În stațiunea de la poalele muntelui Ceahlău se găsesc locuri de cazare la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul". Aici capacitatea de cazare este de 290 de locuri și există 5 săli de mese.

„Prețul este de 70 de lei pentru camera dublă, iar masa se organizează în funcție de cererile clienților. Credincioșii pot asista la slujba de Înviere la Mănăstirea Durău", spun reprezentanții Centrul Cultural Pastoral.

Hotelierii din stațiune au pregătit deja și pachete pentru perioada pascală, în care prețurile sunt adaptate în funcție de numărul turiștilor și opțiunile de servicii.

Pensiune de lângă Piatra Neamț

Click pe poze pentru fotogalerie

„Pentru 250 de lei de persoană oferim un pachet de servicii în care se asigură cazare pentru trei nopți plus una bonus, și masa festivă din prima zi de Paște. Vom pregăti borș din carne de miel, friptură, drob, ouă roșii și cozonac", spun administratorii unui hotel de trei stele din Durău.

Pentru cei care aleg o minivacanță activă, o destinație turistică nimerită poate fi zona învecinată municipiului Piatra Neamț. Pensiunile de la ieșirea din oraș spre Bicaz oferă cazare la prețuri situate între 80 și 100 de lei/persoană/noapte și posibilitatea de vizitare a orașului cu atracțiile turistice (muzeele, telegondola). De asemenea, musafirii pot lua parte la slujba din noaptea de Înviere la mănăstirile Bistrița sau Pângărați.  

Citește și: De Paşte, peste 6.500 de turişti s-au plimbat cu telegondola  

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite