Primele sancțiuni aplicate în Neamț la legea picnicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele Gărzii de Mediu au aplicat patru avertismente contravenționale în urma controalelor efectuate în minivacanța de 1 Mai. Verificările au fost efectuate împreună cu reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei.

În perioada 28 aprilie-1 mai, cele patru echipe formate din 18 persoane cu atribuții de control au verificat traseele turistice din județ unde nemțenii au ieșit la iarbă verde și au încins grătarele.

Între aspectele negative constatate comisarii gărzii de mediu au enumerat lipsa tăblițelor indicatoare pentru zonele de agrement și inexistența recipienților pentru colectarea deșeurilor.

„În zona extravilan Bicaz şi până la Potoci, de-a lungul DN Bicaz-Hangu, au fost identificate 4 locaţii unde se desfăşurau activităţi de picnic, cu un număr restrâns de participanţi; aceste locaţii nu sunt destinate şi amenajate pentru activităţi de picnic. Participanţii găsiţi în cele 4 locaţii au fost avertizaţi în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale stipulate de Legea nr. 54/2012, dispunându-se măsuri care au vizat interzicerea utilizării focului deschis şi abandonarea deşeurilor în locuri nepermise", a spus Neculai Bucșă, prim comisar al Gărzii de Mediu Neamț.

Între aspectele pozitive rezultate în urma controalelor, comisarii de mediu au notat faptul că în incinta ștrandurilor din Piatra Neamț și Roman sunt instalate pubele pentru colectarea deşeurilor, iar picnicurile se desfășoară în spații special amenajate (Piatra Neamț).

La Piatra Neamț se poate ieși oficial la picnic doar în zona amenajată din ștrand

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite