Doi jandarmi din Neamț au plecat în Afganistan pentru a instrui forțele de ordine publică ale poliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul Robert Jugănaru şi plutonierul Ionel Savin fac parte din Detaşamentul de Jandarmi care va executa în următoarele șase luni operațiunile de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane. Misiunile sunt executate sub egida NATO.  

Cei doi jandarmi nemțeni au fost selecționați în urma promovării testelor la care au fost supuşi: cunoştinţe de specialitate, verificarea medicală, verificarea fizică, probe de limbă străină. De asemenea, un aspect important în selecția lor l-a constituit experienţa acumulată în domeniul ordinii publice.

Principalele misiuni ale jandarmilor români din Afganistan vor consta în pregătirea poliţiştilor sau viitorilor poliţişti afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei ce stă la baza desfăşurării misiunilor de ordine publică şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare", a spus căpitanul Cătălin Resmeriță, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț.

Cei 76 de jandarmi care alcătuiesc contingentul vor fi dislocaţi în trei locaţii: Spin Boldak, Wardak şi Costall, unde sunt situate centrele de pregătire ale Poliţiei Afgane.

Anterior deplasării în Afganistan, jandarmii s-au antrenat în Baza de Pregătire a Jandarmeriei Române şi au participat la stagii organizate în Centrul de Perfecţionare de la Ochiuri, în judeţul Dâmboviţa.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite