Un iranian a fost prins în Piatra Neamț în timp ce încerca să vândă 10 kg de opiu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetățeanul în vârstă de 44 de ani a fost reținut în urma unei acțiuni a procurorilor DIICOT. Inculpatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Din rețea făceau parte și doi pietreni în locuința cărora s-a găsit la percheziții un produs pe bază de opiu preparat la aragaz.

Update Lichid pe bază de opiu preparat la aragaz

În urma percheziţiilor efectuate în Piatra Neamț la locuinţa lui A.D. şi M.D. anchetatorii au mai descoperit aproximativ 2,5 litri lichid produs pe bază de opiu cu intenţia de a sintetiza o substanţă mai puternică şi cu efecte similare. Lichidul se afla în faza de preparare pe aragazul din bucătăria imobilului.

Până în prezent, de la membrii reţelei au fost capturate în total 16 kg de opiu, respectiv 3 kg în Germania, 3 kg în Austria şi 10 kg în România.

Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri. În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de A.D. s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar M.D. este cercetată în stare de libertate.

Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Daei Zadeh Badr Ali Asghar, membru al unei reţele transfrontaliere de narcotraficanţi, a fost depistat în flagrant delict, pe raza municipiului Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 10 kilograme opiu.

„Drogurile proveneau din Turcia, urmau să tranziteze teritoriul României şi aveau ca destinaţie finală Germania. Valoarea drogurilor de risc este de 100.000 euro", se arată în comunicatul DIICOT.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către D.O.S.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite