Incendiu cu repetiție pe muntele Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Pompierii au fost solicitați să stingă un nou incendiu izbucnit pe raza Parcului Național Ceahlău. De această dată, focul a cuprins mai mulți molizi doborâți de vânt.

Incendiul care se manifesta prin arderea mocnită a materialului lemons a fost sesizat în punctul „La Sahastru", aproape de cota 1500, într-o zonă greu accesibilă.

 „La faţa locului s-au deplasat 2 ofiţeri cu autospeciala de primă intervenţie şi comandă din cadrul Centrului Operaţional şi 6 subofiţeri cu un autocamion, o motopompă, un motofierăstrău, un bazin cu apă de 1000 de litri şi mijloace de primă intervenţie", a precizat maiorul Iulian Jugan, purtătorul de cuvînt al ISU Neamţ.

Focul a fost stins și cu ajutorul măturoaielor, sacilor şi bidoanelor de apă, purtate de pompieri, angajaţi ai Parcului Naţional Ceahlău şi personalul Ocolului Silvic Ceahlău.

Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 100 metri patrați și ar fi putut fi cauzat tot de radiaţiile solare, în condițiile în care versantul este expus soarelui. Luna trecută un incendiu izbuncit în zona Stănile a dat de furcă pompierilor, la finalul intervenției aceștia concluzionând că incidentul a fost cauza prin autoaprinderea vegetației uscate.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite