Scad virozele, se înmulţesc cazurile de gripă în Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia centralizată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică arată că afecţiunile respiratorii s-au diminuat cu 300 de cazuri. De la o săptămână la alta au apărut însă pacienţi cu gripă, iar medicii se aşteaptă la o evoluţie în creştere a cazurilor.  

Medicii de familie din judeţ au raportat pentru săptămîna 27 februarie-4 martie că au luat în evidenţă 1.756 de pacienţi cu viroze respiratorii şi 538 de cazuri noi de pneumonie

În total, au fost înregistrate aproape 2.300 de cazuri noi de afecţiuni respiratorii, în scădere cu 300 de cazuri faţă de săptămâna anterioară.

Medicii au descoperit însă alte trei cazuri noi de gripă, care se adaugă primele două cazuri depistate cu o săptămână în urmă.

„ Toţi cei trei bolnavi au fost diagnosticaţi pe baza simptomelor, dar am prelevat şi probe pe care le-am trimis la Bucureşti, la Institutul "Cantacuzino" pentru confirmare. Din analizele de până acum a reieşit că este vorba despre o gripă obişnuită", a spus Roxana Pipirigeanu, şefa Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamţ.

Pentru primele două cazuri înregistrate în Neamţ, analizele efectuate la „Cantacuzino"  au arătat că este vorba despre o gripă obişnuită.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite