Patru grenade de război descoperite în Neamț sub un hambar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona a fost cercetată cu detectorul de metale
Zona a fost cercetată cu detectorul de metale

Proprietarul unei gospodării din comuna Timișești a avut parte de surprize atunci când a demolat clădirea unui hambar. În decurs de trei zile, acesta a descoperit patru elemente de muniție în molozul rezultat după demolarea construcției.   

Ștefan V., de 44 de ani, din satul Zvorănești, comuna Timișești a găsit elementele de muniție într-un interval de trei zile, perioadă în care se lucra la demolarea hambarului, cu intenţia de a introduce terenul în circuitul agricol.

Alertați de proprietar, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava" al judeţului Neamţ s-a deplasat miercuri dimineață în sat pentru a cerceta gospodăria unde au fost semnalate grenadele.

„În acelaşi loc, pe data de 11 iunie, proprietarul a găsit în molozul rezultat în urma dărâmării hambarului un număr de trei grenade de mână defensive. Din cauza întunericului, în acea seară nu s-a putut executa cercetarea cu detectorul de metale", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Echipa pirotehnică a verificat ulterior întreaga zonă cu detectorul de metale, fiind acoperită o suprafaţă de circa 180 de metri pătraţi.

Muniţia găsită provine din cel de-al doilea război mondial şi prezenta pericol la manipulare şi transport.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite