Efectele furtunii din Neamț: 33 de arbori doborâţi de vânt, 12 stâlpi electrici și de telefonie avariaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuni în Coreea de Nord
Furtuni în Coreea de Nord

Vântul puternic a spart acoperișul școlii din satul Luțca, iar bucăți din acoperişul unei clădiri a societății Marsat Roman au ajuns în stradă.  Sătenii din 23 de localități au rămas fără energie electrică după avarierea a 7 linii de medie tensiune.

Precipitațiile căzute duminică în Neamț au înregistrat valori impresionante în satul  Topoliţa, comuna Păstrăveni (20,4 l/mp într-un interval de 45 de minute), respectiv în satul Ozana din comuna Timișești (aproape 16 litri/mp în jumătate de oră).

Furtuna a afectat municipiul Roman, orașul Tg. Neamț și 37 de localități rurale.  

Pentru a remedia avariile survenite la cele 7 linii de medie tensiune și 166 de posturi de transfromare, E-on Electrica a trimis în teren 8 echipaje.Electricienii trebuire să realimenteze rețelele de alimentare cu energie electrică a consumatorilor din localităţile Bahna, Moldoveni , Secuieni, Trifeşti , Sabasa, Topoliţa, Grumăzeşti, Ţolici, Târpeşti, Tupilaţi, Arămoaia, Borşeni, Totoieşti, Ghigoieşti Certieni, Vlădniceni, Bârgăoani Slobozia, Sagna, Gâdinţi, Doljeşti Boghicea și Trifeşti.

 În comunele Sagna (sat Luţca) şi Pipirig (sat Stânca), furtuna a rupt conductori electrici care au căzut în Siret, respectiv într-un pârâu din zonă.

Zonele au izolate de echipe de la E-on Electrica, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă pâna la remedierea defecţiunilor", se precizează în comunicatul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.  

 Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite