Peste 60.000 de elevi din Neamț se reîntorc în bănci. Vezi aici programul complet al semestrului II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii revin din vacanță pentru cursurile ultimului semestru
Elevii revin din vacanță pentru cursurile ultimului semestru

După o vacanţă prelungită, elevii revin la școală și se pregătesc de examene. Cei mai mici au de dat teze, iar pe absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a îi aşteaptă Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

De astăzi, elevii au revenit la şcoală şi cea mai mare parte dintre ei intră în focul examenelor.

Până pe 25 mai, se vor susţine teze, însă cele mai mari emoţii le au elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu.

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor intra în vacanţa de vară pe 15 iunie, iar în zilele de 25, 26 şi 27 iunie vor susţine probele la limba română, limba maternă, respectiv matematică ale Evaluării Naţionale.

Liceenii din clasa a XII-a vor lua vacanţă mai devreme, pe 1 iunie, iar în perioada 11 iunie-6 iulie vor susţine examenul de Bacalaureat.

Astăzi începe şi cea de-a treia etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I, iar în perioada 11-18 mai vor fi înscrişi la şcoală toţi prichindeii care nu şi-au găsit loc în nicio unitate de învăţământ.

Elevii vor mai beneficia în acest semestru de două zile libere legale, pe 1 Mai (Ziua Muncii) şi 4 iunie (a doua zi de Rusalii). Sunt şanse mari ca în perioada 28 aprilie - 1 mai, elevii să mai beneficieaze de o minivacanţă de patru zile, deoarece 30 aprilie cade într-o zi de luni, iar Guvernul poate declara acea zi ca nelucrătoare.

Vacanţa de vară va începe pe 23 iunie şi va dura până pe 9 septembrie.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite