Și-a ucis soțul cu ciocanul, după care s-a aruncat în fața trenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan și Anișoara Peșterău în ziua în care au devenit soț și soție
Ioan și Anișoara Peșterău în ziua în care au devenit soț și soție

Anișoara Peșterău, din comuna Trifești, și-a tocat bărbatul cu un ciocan, după care și-a luat viața pe linia ferată. Femeia încercase să-i facă felul soțului și în urmă cu două luni.

Sătenii din Trifești s-au îngrozit luni dimineață, în zi de mare sărbătoare creștină, atunci când au auzit ce s-a petrecut în casa familiei Peșterău. Peste noapte, cei doi soți, Anișoara și Ioan, s-au certat din nou pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, iar dihonia alimentată de băuturi alcoolice a dus la o cumplită tragedie. Femeia (57 de ani) i-a aplicat soțului mai multe lovituri de ciocan în cap și la coaste, care i-au fost fatale bărbatului de 62 de ani.

„Dormeam, iar pe la ora 4.00 am auzit horcăind și am intrat în cameră la bunicul. Era inconștient și nu mi-a putut spune ce s-a întamplat, iar bunica nu era", a povestit nepotul minor (15 ani), care a văzut scena teribilă din casă și a alertat rudele. După ce i-a făcut felul soțului, femeia a plecat spre calea ferată și s-a aruncat în fața trenului pentru a scăpa de responsabilitatea faptelor.

Scene de groază cu repetiție

Vecinii spun că finalul tragic era previzibil după o scenă aproape identică petrecută la începutul lunii iunie. Atunci, după o ceartă cu bărbatul, femeia a așteptat ore bune în grădină ca soțul să adoarmă. Pe la ora 3.30 a năvălit în cameră și l-a lovit de mai multe ori cu toporul în cap. Apoi a dat pe gât o cantitate de erbicid, dar a avut puterea să anunțe ce a făcut. Cei doi au supraviețuit însă miraculos, după ce bărbatul a fost internat la Iași, dar au repetat scena de groază la două luni distanță.

„Vineri a venit șefa de post și le-a dat invitație să se prezinte la Parchet la Piatra Neamț amândoi. Cred că de acolo a reizbucnit cearta", e de părere Gheorghe Ichim, un alt vecin din sat. Oamenii mai spun că soții Peșterău erau oameni gospodari, dar patima băuturii i-a dus pe drumul pierzaniei. „Eu zic că femeii nu trebuia să-i dea drumul după ce i-a dat patru topoare în cap bărbatului. Ea era pericol public. Când s-a lăsat el de băutură pentru că s-a îmbolnăvit, s-a apucat ea. Păcat, erau fruntea satului", a concluzionat o vecină din sat.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite