Șapte tineri au lăsat două sate din Neamț fără ton la telefon. Hoții s-au cățărat pe stâlpi și au furat 300 de metri de cablu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci dintre hoți au urcat pe stâlpii din lemn și au tăiat cablul, iar doi membri ai bandei au vegheat ca ceilalți să nu fie prinși. Prejudiciul creat a fost în valoare de 4000 de lei, iar materialul a fost recuperat după ce hoții l-au abandonat pe câmp, speriați de o mașină de poliție.

Polițiștii au fost anunțați despre furt în noaptea de 03/04 martie, în jurul orei 00.10, atunci când un pietrean a sunat la 112 reclamând defecțiunea la rețeaua de telefonie. D. Petru le-a semnalat polițiștilor că este întrerupt cablul telefonic, fiind posibil ca acesta să fie sustras.

La fața locului, echipajul de cercetări a stabilit că persoane necunoscute au sustras cablu telefonic de pe o lungime de circa 300 metri, de pe stâlpii telefonici de lemn dintre localitățile Boghicea și Slobozia, creând astfel un prejudiciu de circa 4.000 lei. Cablul telefonic a fost ulterior găsit abandonat pe un câmp din comuna Stănița.

Autorii furtului au fost depistați zilele trecute, aceștia fiind tineri cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, toți șapte cu domiciliul în comuna Stănița: T.Ionuț, de 21 ani, C. Adrian, de 19 ani, C. G., de 17 ani, M. Andrei, de 18 ani, P.S., de 17 ani, M. Petruț, de 20 ani, T. Ioana, de 18 ani..

„Tinerii s-au deplasat cu autoturismul aparținând lui C. Adrian, între localitățile Boghicea și Slobozia, unde T. Ionuț, C. G., M. Andrei, P. S. și M. Petruț s-au urcat pe stâlpii din lemn ce susțineau rețeaua de cablu telefonic, după care au secționat și au sustras cablul de pe o distanță de 300 metri. În tot acest timp, C. Adrian și T. Ioana și-au continuat drumul în satul Slobozia pentru a se asigura că ceilalți tineri să nu fie surprinși în timp ce acționau", a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

La întoarcere, tinerii au legat cablul telefonic de partea din spate a mașinii după care l-au tras și transportat până la ieșirea din satul Căușeni. Din cauza drumului impracticabil, cablul a fost desfăcut de la autoturism și luat în  spate, de către T. Ionuț, C. G., M. Andrei, P. S. și M. Petruț.

„În timp ce transportau cablul sustras, cei cinci au observat luminile unui autoturism al poliției, motiv pentru care au abandonat cablul, unde ulterior a fost găsit de organele de poliție", mai spun reprezentanții IPJ Neamț.

Pe numele celor șase băieți a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în timp ce T. Ioana este cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de favorizare a infractorului.

Miercuri, 14 martie, T. Ionuț, C. G., M. Andrei și P. S. au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru o perioada de 24 ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de arestare preventivă.

Rămâi pe neamt.adevarul.roca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite