Ștefan Vuza a renunțat la expediția în Himalaya. Ceilalți nouă alpiniști pietreni au ajuns deja în Nepal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietrenii vor să atace vârfurile dinspre Nepal
Pietrenii vor să atace vârfurile dinspre Nepal

Doi membri din formula de 11 temerari care au pus la cale o ascensiune pe „acoperișul lumii" au renunțat înainte de plecarea în expediție. Grupul de alpiniști a ajuns în Nepal și se pregătește de ascensiunea spre patru vârfuri de peste 5500 de metri.

Din motive personale milionarul Ștefan Vuza a renunțat la expediție. Gabriel Dorojan, un alt membru al grupului de 11 anunțat inițial în formula care urmează să atace cele patru vârfuri din Himalaya a rămas acasă, astfel că doar 9 pietreni au plecat în expediție.

Din Pietricica, pe acoperișul lumii. Expediție exclusiv pietreană în munții Himalya

„Am ajuns cu bine in Bahrein. Acum ne îmbarcăm spre Kathmandu. Suntem cu toții bine, starea de spirit este excelentă si datorita lui Skill, responsabilul cu buna dispoziție", a transmis Ionuț Ștefănescu, unul din membrii grupului.

Alpiniștii urmau să pregătească ultimele detalii înaintea zborului spre aeroportul Lukla, care are una din cele mai dificile piste de aterizare din lume.

Cei 9 alipiniști din Piatra Neamț intenționează ca până la jumătatea lunii mai să cucerească două vârfuri de 5500 de metri și alte două piscuri de 6200 de metri (Lobuche Peak şi Island Peak) din Himalaya, în pregătirea unei expediții programate pentru anul viitor pe un optmiar.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite