Cavaleri și domnițe readuc atmosfera medievală la Zilele Cetății Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii sunt așteptați la Zilele Cetății Neamț
Vizitatorii sunt așteptați la Zilele Cetății Neamț

Sâmbătă și duminică se desfășoară cea de-a XIII-a ediție a sărbătorii dedicate ctitoriei mușatine de la Târgu Neamț. În parcul de sub cetate, meşterii populari îşi vor expune obiectele de artizanat, iar spectacolul fi asigurată de membrii Asociației „Argotica" din Sibiu.

Ediția din acest an a Zilelor Cetăţii Neamţ va începe oficial sâmbătă, la ora 11.00, după care programul continuă cu un spectacol muzical folcloric și un recital susţinut de Corala „Bazil Anastasescu". Tot sâmbătă sunt programate conferinţele ştiinţifice „Ştefan cel Mare-555 de ani de la urcarea pe Tronul Moldovei" şi „Stindardul Liturgic a lui Ştefan cel Mare".

În incinta Cetății va fi vernisată expoziţia „Ştefan cel Mare -555" şi vor avea loc proiecții de filmele istorice, iar în parcul de sub cetate, meşterii populari îşi expun spre vânzare obiectele de artizanat.

Duminică dimineață va fi oficiată Sfânta Liturghie, după care se va organiza o slujbă specială, de pomenire a eroilor neamului. Publicul va putea asculta muzică de fanfară şi va fi invitat la un spectacol susținut de cavalerii şi domniţele din trupa „Argotica" din Sibiu.  

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean, Primăria Târgu-Neamţ şi Casa Culturii Târgu-Neamţ.

tră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite