Alertă pe Siret, în Neamț! Un tată și trei copii au pierit înecați. Fata de 14 ani a fost scoasă din adâncuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au scos pe mal trupul fetei înecate
Pompierii au scos pe mal trupul fetei înecate

Salvatorii de la Detașamentul Roman se folosesc de o barcă pneumatică și un sonar pentru a găsi persoanele care s-ar fi înecat în Siret, pe raza comunei Ion Creangă. O a doua barcă pneumatică a fost mobilizată de la Piatra Neamț.

Update ora 16.44 Pompierii au scos din ape trupul neînsuflețit al unei copile

Prima din cele patru persoane dispărute sub ape a fost găsită de echipajele de pompieri. Este vorba de o fată de 14 ani, care era la râu împreună cu cei doi frați, în vârstă de 6 și 8 ani și cu tatăl lor, Vasile Samson, de 41 de ani din comuna Ion Creangă. 

„Continuăm căutările cu cele două echipaje de pompieri pentru a găsi și celelalte trei persoane sesizate ca fiind dispărute în Siret, în urma apelului la 112 primit în jurul orei 11.37”, a spus căpitanul Iulian Jugan, de la ISU Neamț.

Martorul care a sunat la numărul unic de urgență, un sătean care are grijă de vacile oamenilor a spus că bărbatul venise cu cei trei copii la pescuit. El a sesizat că unul după altul, cei patru au intrat în apele râului, cel mai probabil să facă baie, și nu au mai ieșit la suprafață

--------------------

Anunțul a fost făcut în jurul prânzului, prin apel la 112, de către un sătean care era în zonă cu vitele la păscut.

„Omul a spus că a văzut cele patru persoane pe malul Siretului, după care a sesizat că au dispărut brusc. Până a găsit un telefon mobil de la care să sune la 112, să anunțe dispariția, au trecut însă vreo 30 de minute. Zona unde s-a semnalat dispariția celor patru persoane, adică pe raza satului Recea, din comuna Ion Creangă, este cunoscută sub numele de „la balastieră”, pentru că acolo a funcționat o astfel de amenajare până în urmă cu câțiva ani”, a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Vom reveni cu amănunte

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite