Prima decizie a noului prefect de Neamț: a demis primarii care au migrat înainte de alegeri UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Dan Vasile Constantin (dreapta) a semnat ordinele de demitere a patru primari
Prefectul Dan Vasile Constantin (dreapta) a semnat ordinele de demitere a patru primari

Dan Vasile Constantin a semnat vineri, 1 iunie, ordinele privind încetarea de drept a mandatelor, înainte de termen, a primarilor din comunele Ghindăoani, Secuieni, Tazlău și Mărgineni. După primul lot de patru primari, acesta a emis același tip de ordin și pentru primarul comunei Valea Ursului.

Decizia prefectului a fost motivată de faptul că cei patru primari în funcţie, candidați și aleși în anul 2008 pe listele unui partid (PSD, în cazul celor patru primari) se vor prezenta la scrutinul din 10 iunie a.c pe listele altei formațiuni politice (A.P.E.L). Situația este identică și pentru Viorel Smeria, primarul comunei Valea Ursului, care și-a pierdut funcția în urma ordinului prefectului nr.129/1 iunie 2012.

Citește și: Noul prefect de Neamț a fost instalat în funcție

Prin ordinul prefectului și-au pierdut funcțiile, cu o săptămână înainte de alegeri primarii Iulius Savin (comuna Ghindăoani), Vasile Ivancea (comuna Secuieni), Constantin Machidon (comuna Tazlău) şi Ion Surdu (comuna Mărgineni).

„În contextul în care un primar în funcţie, care a candidat în anul 2008 şi a fost ales pe listele unor formaţiuni politice, altele decât  cele pentru care  candidează în momentul de faţă, indiferent de apartenenţa politică a acestuia, conform legislaţiei în vigoare, se impune emiterea unor Ordine ale Prefectului de încetare de drept a mandatului", se arată în comunicatul oficial al Instituției Prefectului județului Neamț.

Alături de deciziile luaute, noul prefect de Neamț invocă principiile de „legalitate, imparţialitate, obiectivitate, transparenţă decizională, eficienţă şi orientare către cetăţean", adăugând că „acestea vor fi şi uneltele mele de lucru" .

Vigilența noului prefect nu a funcționat însă și în cazul lui Vasile Alecă, primarul comunei Borca, ales în 2008 pe listele PDL și candidat la alegerile de săptămâna viitoare din partea USL.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite