Inconștiență: un bărbat a venit cu o grenadă de mână la secția de jandarmi din Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grenada a fost adusă la sediul secției de jandarmi din Roman
Grenada a fost adusă la sediul secției de jandarmi din Roman

Persoana descoperise elementul de muniție în grădina casei și a vrut să o predea în siguranță. Gestul său putea avea consecințe tragice atât pentru el, cât și pentru persoanele pe lângă care a trecut în timpul deplasării.

Angajații care erau la sediul secției de jandarmi s-au trezit cu Florin B., de 42 de ani, care s-a prezentat cu grenada defensivă de mână neexplodată.

Imediat a fost alertată echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava" al judeţului Neamţ, iar jandarmii au preluat imediat elementul de muniţie şi l-au depozitat în siguranţă în curtea instituţiei, asigurând zona până la sosirea pirotehniștilor.

„Dând dovadă de necunoaştere a regulilor ce trebuie respectate atunci când sunt descoperite elemente de muniţie neexplodate, Florin B. şi-a pus în pericol atât propria viaţă cât şi pe a celor care s-au aflat în apropierea sa pe timpul deplasării", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Jandarmii i-au atras atenţia bărbatului că nu acesta este modul corect în care ar fi trebuit să procedeze, ci să nu atingă elementul de muniţie sub nicio formă şi să solicite intervenţia echipelor specializate prin 112.

Reprezentanții ISU atrag atenția populației că în cazul în care sunt descoperite elemente de muniție aceste nu trebuie atinse, lovite sau mișcate, nici introduse în foc sau demontate. De asemenea, nu trebuie lăsați copiii să se joace cu asemenea componente, nici nu este indicat să fie ridicate, transportate sau introduse în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi. Pentru siguranța persoanelor, evenimentul trebuie anunțat imediat la numărul de telefon 112.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite