Aproape 5000 de absolvenți de gimnaziu din Neamț intră în focul Evaluării Naționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luni și miercuri au loc probele scrise la Evaluarea Națională, foto: Arhiva Adevărul
Luni și miercuri au loc probele scrise la Evaluarea Națională, foto: Arhiva Adevărul

Luni, 25 iunie, are loc prima probă, la Limba și literatura română, iar miercuri la Matematică. Acesta este primul an când întreaga Evaluare Națională va fi monitorizată atât video, cât și audio.

Pentru susținerea celor două probe scrise ale Evaluării Naționale sunt așteptați 4.799 de absolvenţi ai claselor a VIII-a din judeţul Neamţ.

Examenul este organizat în 120 de centre constituite în unităţile de învăţământ unde elevii au finalizat cursurile gimnaziale. Lucrările vor fi centralizate şi corectate în 9 centre de evaluare, iar pentru subiecte au fost constituite 33 de centre de comunicare.

Afişarea primelor rezultate se va face vineri, 29 iunie, până la ora 14.00, iar până la ora 18.00, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 2 iulie.

După modelul de la Bacalaureat și la acest gen de examen vor exista camere de supraveghere video atât în săli, cât şi pe holurile centrelor de examen. Camere de luat vederi și microfoane vor fi amplasate atât în sălile de examen, cât și în fața comisiei care va corecta tezele elevilor.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite