Candidat la funcția de primar în Neamț șantajat prin sms

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasilică Ciubotaru, candidatul șantajat
Vasilică Ciubotaru, candidatul șantajat

Vasile Ciubotaru, candidat la primăria comunei Girov, a fost amenințat de un tânăr din Piatra Neamț că i se vor face publice imagini și fotografii compromițătoare din campania electorală. Șantajistul a fost prins în flagrant, în timp ce candidatul îi dădea 500 de lei în bancnote marcate cu „mită".

Candidatul la funcția de primar este profesor de istorie la o școală din comuna Girov și a primit sms-ul în timp ce era în cancelarie. În mesaj i se cerea inițial suma de 600 de lei, sub amenințarea că dacă nu va da curs cererii vor fi dezvăluite imagini și fotografii în care apară că oferă mită electorală în perioada de campanie.

„Am rămas șocat când am primit mesajul și l-am arătat și colegilor profesori. Eu am ieșit pe locul trei în competiția electorală și m-am mirat foarte mult că am devenit ținta unui astfel de șantaj. În campanie nu am cheltuit mai mult de 10 milioane de lei vechi pentru niște materiale tipărite, altceva nu am împărțit oamenilor", a spus Vasile Ciubotaru.

Candidatul a anunțat imediat poliția, iar marți seară s-a organizat un flagrant în centrul cartierului Dărmănești din Piatra Neamț.

„La orele 17.25, lucrătorii Poliței municipiului Piatra Neamț împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr 2 Roznov, au organizat și reușit să îl prindă în flagrant pe C. Petru Dan, de 23 ani, din Piatra Neamț, în timp ce primea de la denunțător suma de 500 lei în bancnote de 50 lei, care au fost marcate în prealabil", se arată în comunicatul Poliției Neamț.

Împotriva lui Petru Dan Crușitu a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă. Tânprul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de șantaj.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite