Pelerinaj de Florii organizat de Protopopiatul Piatra Neamț GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesiune de Florii pe străzile din Piatra Neamț
Procesiune de Florii pe străzile din Piatra Neamț

Creștinii de rit ortodox au traversat centrul orașului cu flori și lumânări în mâini. Traseul pelerinilor condus de zeci de preoți din parohiile municipiului a început la ora 13.00 de la Biserica Precista și s-a încheiat la Biserica Sfântul Ioan.

Update ora 14.30

Câteva sute de locuitori ai orașului au participat la procesiunea religioasă organizată de Protopopiatul Piatra Neamț în ajunul sărbătorii de Florii. Cu flori și ramuri de salcie înmugurite, credincioșii de rit ortodox au parcurs în pelerinaj un traseu care a traversat centrul urbei până la Biserica Sf. Ioan, de lângă Spitalul județean.

Procesiunea a fost deschisă de preoții parohiilor din oraș și s-a desfășurat sub supravegherea Jandarmeriei, a Poliției Rutiere și agenților Poliției Locale.

Procesiune de Florii pe străzile din Piatra Neamț

Click pe poze pentru fotogalerie 

.................

Peste 30 de preoţi, seminarişti și credincioşi sunt așteptați să ia parte la pelerinajul organizat sâmbătă, 7 aprilie, prin centrul oraşului.

"Am anunţat toate parohiile din Piatra Neamţ, preoţii le-au spus credincioşilor din biserici despre acest pelerinaj", a spus Valentin Tofan, părintele protopop.

Cea de-a 12-a ediție a pelerinajului Floriilor de la Piatra Neamț va avea loc în sunetul cântărilor înălțate de membrii corului cântăreţilor Bisericeşti Ortodocşi, de seminarişti, și de membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite