Au apărut primele cazuri de meningită virală în Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei copii din zona Târgu Neamț au fost diagnosticați cu această afecțiune și se află sub tratament la secția Contagioase a Spitalului județean. În județul vecin, Suceava, cazurile de meningită virală au cunoscut o evoluție alarmantă.

Copiii diagnosticați cu meningită virală au vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Micuții au prezentat simptome ale bolii la începutul săptămânii trecute, imediat după încheierea anului școlar. La început au făcut febră, aveau amigdalele inflamate, iar după câteva zile au acuzat dureri puternice de cap, amețeli și fotofobie.

Specific acestei afecțiuni, copiii au semnalat înțepeneală a cefei care îi împiedica să ducă bărbia în piept.

Medicii epidemiologi monitorizează cazurile de teama apariției unor focare de meningită virală, în condițiile în care este vorba despre o boală contagioasă. Pentru a preveni infecțiile de acest tip, specialiștii recomandă spălarea pe mâini și a fructelor și legumelor. De asemenea, trebuie evitat scăldatul în locuri neamenajate, să se evite contactul cu deșeurile menajere, contactul cu persoanele bolnave și consumul de apă din surse nesigure.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite