„Civism” periculos în Neamț: un muncitor s-a plimbat cu un proiectil prin sat, după care l-a predat poliției

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectilul, de calibru 82 milimetri, a ajuns în cele din urmă la echipa pirotehnică a ISU Neamț
Proiectilul, de calibru 82 milimetri, a ajuns în cele din urmă la echipa pirotehnică a ISU Neamț

Un tânăr a găsit în albia pârâului Bălătău un element de muniție din al doilea război mondial. Proiectilul a fost transportat cu autocamionul și încredințat apoi unei patrule de poliție.  

Vineri seară, Ludovic K. (24 de ani) s-a oprit în zona albiei pârâului Bălătău din comuna Grințieș pentru a aduna piatră pentru construcţii. În timp ce încărca piatra, tânărul a descoperit o lovitură de aruncător calibru 82 de milimetri.

Procedând greşit şi punându-şi viaţa în pericol, acesta a luat elementul de muniţie în maşină şi l-a predat unei patrule de poliţie pe raza localităţii Grinţieş", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Poliţiștii au sesizat imediat pirotehniştii militari care s-au deplasat la faţa locului şi au ridicat lovitura de aruncător în condiţii de siguranţă. Zona nu a putut fi însă cercetată pentru că nu s-a indicat corect locul în care a fost găsită muniţia, dar și din cauza lăsării întunericului.

„Situaţia petrecută pe raza comunei Grinţieş este un exemplu despre cum NU trebuie procedat atunci când sunt descoperite elemente de muniţie. Este interzisă, atunci când sunt descoperite elemente de muniţie, atingerea acestora, mutarea, lovirea sau aruncarea muniţiei în foc", a mai spus căpitanul Jugan.

Specialiștii avertizează de asemenea că este interzisă orice încercare de demontare a focoaselor sau altor componente, precum şi tăierea sau sudarea acestora, iar atunci când sunt descoperite astfel de elemente de muniţie, trebuie păzite până la sosirea pirotehniştilor militari care vor fi anunţaţi imediat prin 112.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite