De Zilele Orașului, sute de pietreni au mers în procesiune cu moaștele sfântului Mitropolit Varlaam FOTOGALERII

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Racla cu sfintele moaște a fost purtată de preoți pe traseul procesiunii
Racla cu sfintele moaște a fost purtată de preoți pe traseul procesiunii

La evenimentul religios a participat Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și zeci de preoți care slijesc la parohiile din Piatra Neamț. Traseul parcurs de pietrenii care au însoțit racla cu sfintele moaște a luat forma unei cruci, între patru mari biserici ale urbei.

În ajunul sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorului, patronul orașului Piatra Neamț, pietrenii au participat la slujba de vecernie oficiată de toți preoții urbei în aer liber, lângă Biserica Sfântul Ioan Domnesc, ctitorie a lui Ștefan cel Mare.

Evenimentul a atras pe platoul de lângă Turnul lui Ștefan sute de credincioși care auziseră că slujba și procesiunea cu sfintele moaște vor fi oficiate de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

image

Click pe poze pentru galeria foto

Procesiunea a început la ora 19.00 și s-a desfășurat cu preoții și credincioșii care țineau în mâini lumânări aprinse și flori de câmp, simbolul Sânzâienelor, celebrate în noaptea de 23/24 iunie.

Racla cu moaștele Sfântului Varlaam de la Secu a fost purtată de preoți pe un traseu care a pornit de la Biserica Sfântul Ioan Domnesc, și a continuat pe bulevardele principale ale orașului, spre alte trei biserici reprezentative ale urbei („Adormirea Maicii Domnului" - Precista, „Pogorârea Sf.Duh" - Gară și Sf. Ioan-Mărăței). 

Soborul a fost format din zeci de preoți din oraș

Click pe poze pentru fotogaleria cu procesiunea

Duminică, 24 iunie, pietrenii sunt așteptați să participe la slujba sfintei liturghii ce va fi oficiată în cadru festiv, tot la Biserica Sf. Ioan Domnesc, de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite