Fum și panică în centrul orașului Piatra Neamț. O casă a luat foc din cauza unui spot uitat aprins UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecătorii au privit îngrijorați intervenția pompierilor
Trecătorii au privit îngrijorați intervenția pompierilor

Locuința proaspăt renovată a luat foc la nivelul acoperișului, iar fumul gros a învăluit zona apropiată intersecției de la Spitalul județean. Pompierii au intervenit pentru izolarea și stingerea incendiului care amenința să se propage la școala și sediul filialei locale a Partidului Conservator

Update ora 17.00 Incendiul a fost cauzat de un bec lăsat aprins care a încins tavanul de rigips

„Incendiul a fost cauzat de un mijloc de iluminat lasat sub tensiune. Proprietarii casei locuiesc in alt județ, ultima vizită la casă fiind făcută în urmă cu două săptămâni. În urma cercetărilor efectuate de pompierii militari, cel mai probabil, proprietarii au uitat în stare de funcționare un bec (spot halogen), amplasat în tavanul de rigips, care prin efect termic a produs aprinderea materialelor combustibile”, a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pompierii s-au luptat să stingă focul de la acoperiș

Click pe poze pentru fotogalerie

Incendiul izbuncit la casa doctorului Valeriu Bistriceanu a fost sesizat în jurul orei 13.00 de persoanele care se aflau în trecere prin zona CEC. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale, iar la fața locului a ajuns simultan un echipaj SMURD  și o Ambulanță pentru cazul în care ar fi apărut cazuri de intoxicații cu fum.

De asemenea, echipajele de la E.on Gaz și E.on Electrica au intervenit pentru decuplarea de la sursă a rețelelor care putea fi afectate de incendiu.

„Proprietarii nu erau acasă în momentul izbucnirii incendiului. Am ajuns în trei minute la fața locului, iar cauza va fi stabilită după lichidarea completă a incendiului", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pericolul de extindere a flăcărilor era pentru clădirile aflate în vecinătate, respectiv școala numărul 2 și sediul filialei locale a Partidului Conservator.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite