Comisarii Gărzi Financiare Neamț au fost eliberați din arest după nouă luni de detenție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nistor și ceilalți doi comisari au fost eliberați
Constantin Nistor și ceilalți doi comisari au fost eliberați

Fostul șef al instituției de control Constantin Nistor și alți doi comisari fuseseră reținuți în urma unui flagrant făcut de procurorii anticorupție în septembrie 2011. Curtea de Apel Bacău a înlocuit măsura arestului preventiv  cu obligarea de a nu părăsi țara.

În toată perioada scursă de la reținerea celor trei și până acum, comisarii financiari au încercat fără succes să obțină cercetarea în stare de libertate.  

Fostul șef al Gărzii Financiare Neamț Constantin Nistor și colegii Corneliu Antonie și Gheorghe Enășoaie au fost arestați în toamna anului trecut în urma unui flagrant realizat de procurorii DNA la un restaurant din localitatea Poiana Largului.

Citește și: Şeful Gărzii Financiare Neamţ a fost reţinut de DNA pentru luare de mită

Conducere interimară la şefia Gărzii Financiare Neamţ

Cei trei comisari tocmai încheiaseră un control la firmele din zonă și discutaseră cu mai mulți patroni de societăți, iar la verificarea chitanțierelor și a încasărilor anchetatorii au constatat un plus de circa 4.100 de lei.  

La finalizarea urmăririi penale au fost inculpate 16 persoane, iar cei trei comisari au fost acuzați de luare de mită. Alți 13 patroni au fost trimisi în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite