Polițiști nemțeni anchetați după ce le-a fugit arestatul de sub nas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evadarea petrecută la mijlocul săptămânii, în sediul Tribunalului Neamț, a dus la declanșarea cercetărilor disciplinare asupra condițiilor în care s-a petrecut incidentul. Pe lângă ancheta internă, verificările sunt făcute și de Corpul de control al IGPR.   

Incidentul a avut loc miercuri, 2 mai, în miezul zilei, când Narcis Lazăr, acuzat de tâlhărie, a fugit din instituție, după ce a reușit să se descotorosească de cătușele de la mâna stângă.

Vizați de anchetă sunt cei doi agenți care îi escortau pe Narcis Lazăr și pe un alt deținut, aduși la instanță. Pentu că nu s-au asi­gurat că mâna lui Narcis este bine legată, agenții au dosare penale pentru neglijenţă în serviciu, dar procurorul de caz poate schimba încadrarea juridică pentru „înlesnirea evadării".

Cercetarea disciplinară este derulată și de membrii unei echipe de control de la IGPR sosiți a doua zi după incident la Piatra Neamț.  

„Cine a greşit va plăti cu siguranţă, pentru că aşa ceva este inadmisibil. Dacă se constată că s-a încălcat procedura se poate aplica o sancțiune care merge de la mustrare scrisă până la destituirea din poliție", a spus comisarul șef  Paul Tablan, inspectorul șef al Poliției Neamț.

Caz rezolvat: evadatul din Neamț a ajuns din nou în arest. Vezi aici cât îl poate costa aventura în libertate

Pe lângă cei doi agenți, alte cinci persoane din cadrul Centrului de reţinere şi arestare preventivă sunt cercetate disciplinar şi riscă sancțiuni dacă vor fi găsite vinovate. Vizat de anchetă este și şeful Arestului de la IPJ Neamț, comisarul şef Ioan Catană.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite