Ziua Francofoniei marcată în devans la Biblioteca „G.T. Kirileanu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituția de cultură județeană găzduiește vineri un colocviu pe tema poeziilor lui Francis Ponge. Manifestarea se înscrie într-un proiect european lansat de Biblioteca „Denis Diderot" din Lyon.

Vineri, 16 martie, în sala „Teatrul de Joacă" a Bibliotecii județene GT Kirileanu este programat, de la ora 13.00, colocviul cu tema „Puterea demiurgică a cuvântului în poezia lui Francis Ponge".

Activitatea se înscrie în proiectul european „Le Printemps des Poets" („Primăvara poeţilor") lansat de Biblioteca „Denis Diderot" din Lyon, care dedică astfel poetului Francis Ponge mai multe colocvii, expoziţii şi proiecţii de filme documentare.   

„Un grup de elevi de la Colegiul Naţional <<Calistrat Hogaş>> au realizat sub coordonarea profesorului Elena David, un documentar audio-vizual referitor la viaţa şi activitatea literară a distinsului poet francez, a cărui evocare este prilejuită şi de împlinirea a 70 de ani de la apariţia volumului său de succes „De partea lucrurilor" (Le Parti pris des choses" - 1942)", spune Cristina Catană, biliotecar la GT Kirileanu.

Colecție de carte-tezaur expusă la Biblioteca G.T. Kirileanu din Piatra Neamț

În proiect s-au implicat peste 60 de elevi, care au studiat opera lui Francis Ponge, iar prezentările vor fi făcute de elevii Sandra Ianculescu (clasa a XI-a E), Alexandru Liciu (clasa a X-a F) şi Ioana Marin (clasa a XI-a D).

Secvenţele din materialele ce vor fi prezentate de elevi în cadrul activităţii de la Biblioteca Judeţeană vor fi trimise apoi și pe site-ul Bibliotecii „Denis Diderot" din Lyon.

Fondatorul bibliotecii judeţene, comemorat la 50 de ani de la moarte

Rămâi pe neamt.adevarul.roca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite