Vreme caniculară în următoarele patru zile. Măsuri speciale dispuse în Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântânile arteziene sunt atracția pietrenilor în perioadele de caniculă
Fântânile arteziene sunt atracția pietrenilor în perioadele de caniculă

Centrul Meteorologic Regional Moldova al ANM a emis o informare confrom căreia, în perioada 19-22 iunie vremea va fi călduroasă, local caniculară. Temperaturile maxime vor ajunge la 35-36 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Prefectul județului Neamț a dispus informarea populaţiei, instituţiilor şi operatorilor economici asupra regulilor pe care trebuie să le respecte în perioadele de caniculă pentru atenuarea efectelor acesteia.

„Vor trebuie identificate locurile pentru amplasarea punctelor de prim ajutor şi a punctelor de distribuţie a apei potabile. Punctele de prim ajutor trebuie amplasate în spaţii publice climatizate, vizibil semnalizate, în măsură să fie operaţionalizate la primirea atenţionărilor/avertizărilor meteorologice", a spus prefectul Ilie Dumitru Haralambie Mitea.

În calitate de președinte al Comitetului județean pentru Situații de Urgență, prefectul a cerut și sprijinul organizaţiilor neguvernamentale din domeniul asistenţei sociale, fundaţiilor şi societăţile ce prestează servicii de îngrijire la domiciliu, în vederea acordării de ajutor persoanelor aflate în dificultate, pe durata perioadei de caniculă.

O altă măsură dispusă este identificarea unor surse alternative de apă în situaţia reducerii substanţiale a debitului în reţeaua de distribuţie pentru asigurarea cantităţilor de apă potabilă şi menajeră necesare populaţiei şi pentru adăparea animalelor din gospodării.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite