Natura dă alarma în Neamț: ordin de desființare a construcțiilor din albia pâraielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâraiele ieșite din matcă la Borca și Farcașa au măturat construcțiile de pe maluri, și au distrus drumurile și podețele
Pâraiele ieșite din matcă la Borca și Farcașa au măturat construcțiile de pe maluri, și au distrus drumurile și podețele

Ploile torențiale căzute în luna mai și pe 10 iunie, în ziua alegerilor locale, au provocat în județ pagube de peste 5 milioane de lei. Prefectul a cerut desfiinţarea tuturor construcţiilor ilegale din zona cursurilor de apă şi torenţilor din satul Pârâul Pântei, comuna Borca.

Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ desfășurată vineri, 15 iunie a avut pe ordinea de zi analiza efectelor produse după ploile torențiale și grindina căzute în ultimele două luni în mai multe localități.

Membrii CJSU Neamţ au aprobat lista cu lucrările ce trebuie efectuate pentru înlăturarea efectelor furtunilor violente produse în perioada  mai-iunie 2012 pe raza județului, pentru care s-a propus solicitarea sprijinului Guvernului.

„Am fost personal la Borca, am intrat în toate casele şi am vorbit cu fiecare persoană în parte, am fost profund impresionat de acest dezastru şi de poveştile tragice ale acestor oameni năpăstuiţi, trebuie ca împreună să găsim soluţii pentru a-i ajuta", a spus Ilie Dumitru Haralambie Mitea, prefectul județului Neamț.

Citește și: Prăpăd în Neamț, pe Valea Muntelui. Comunele Borca și Farcașa, grav afectate de o ploaie torențială

Pompieri forţaţi la rafting FOTOGALERIE

După încheierea ședinței, Prefectura a transmis Guvernului României o solicitare de sprijin, în valoare totală de 5.115.555 lei.

„Pentru prevenirea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă generate de producerea unor fenomene hidro-meteorologie periculoase, Consiliul local al comunei Borca va lua măsurile legale ce se impun pentru desfiinţarea tuturor construcţiilor ilegale din zona cursurilor de apă şi torenţilor din satul Pârâul Pântei", a mai spus prefectul care s-a declarat mulţumit de cum au fost gestionate situaţiile de urgenţă în această perioadă.

Populația afectată de fenomenele hidro-meteorologice periculoase urmează să primească ajutoare umanitare ce vor fi distribuite, prin grija ISU "Petrodava" Neamţ, pe baza unei anchete sociale.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite