Piatra Neamţ:Liceenii susţin relaxaţi bac-ul pe stil nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă 1.900 de liceeni nemţeni au fost aşteptaţi de profesorii lor pentru a-şi demonstra cunoştinţele la limba şi literatura română în cadrul primei probe a examenului de Bac din acest an.

Evaluarea competenţelor lingvistice nu a speriat tinerii liceeni. Proba bac-ului pe stil nou a fost privită cu încredere de majoritatea celor care erau programaţi încă de dimineaţă la întâlnirea cu profesorii examinatori.

Fără emoţii la română

Atmosfera din preajma liceelor pietrene nu a fost deloc tensionată, tinerii în an terminal fiind veseli şi încrezători în forţele proprii.

Faptul că nu este o probă eliminatorie şi că promovăm numai dacă ne prezentăm este mult mai bine. Nu am emoţii şi consider că am destule cunoştinţe la română încât să trec cu bine de proba de azi", a spus Mihaela Donciu, elevă la Colegiul Naţional „Petru Rareş" din Piatra Neamţ.

Prima probă la bacalaureatul din acest an nu a emoţionat pe niciun liceean prezent la evaluarea din această dimineaţă. Însă cum noua metodă impusă de Ministerul Educaţiei nu avea cum să fie pe placul tuturor elevilor de liceu, au existat şi nemulţumiţi.

Mie nu mi se pare corect ca după ce ne preocupăm trei ani de liceu de un anume domeniu, să ni se spună în ultimul an că se schimbă metoda de evaluare. Eu cred că aceste calificative obţinute la română pot fi subiective şi îi afectează pe cei care chiar s-au pregătit serios la această materie", a explicat Ioana Moşneagu, elevă în an terminal la Colegiul Calistrat Hogaş.

Evaluările cunoştinţelor la limba română vor continua până pe 17 februarie pentru cei 4.900 de elevi înscrişi la Bac în Neamţ. Tinerii au la dispoziţie câte 10- 15 minute pentru a dezbate subiectul extras, iar profesorii examinatori vor cota cunoştinţele liceenilor prin calificative: începător, avansat, mediu sau experimentat, în baza unor punctaje obţinute de elevi.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite