Rupere de nori la intrarea în județul Neamț. Apa a acoperit linia ferată și drumul național

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci de pompieri au intervenit joi seară pentru a elibera căile de comunicații care leagă Neamț de județul Bacău. Două garnituri de tren au staționat în zona comunei Costișa până ce terasamentul căii ferate a fost eliberat de sub ape.

Aluviunile au fost transportate de torenții formați pe versanții dealurilor direct în drumul național 15, la limita dintre județele Neamț și Bacău. De asemenea, apele au inundat și tronsonul de cale ferată care trece prin zonă.

„Ca urmare a precipitațiilor puternice au fost scurgeri de apă de pe versanți. Au fost depuneri de aluviuni pe calea ferată și pe DN 15. Noi am intervenit cu trei autospeciale și cu 30 de subofițeri pentru debloarea căii ferate, permițându-se astfel circulația trenurilor personale care circulă pe ruta Bacău-Bicaz", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

În urma precipitațiilor abundente căzute în intervalul orelor 16.30 - 18.00 au fost afectate și localitățile Goșmani, Siliștea și Lipoveni, din comuna Români, Moldoveni și Costișa. De asemenea, un copac doborât de vânt în Piatra Neamț, în zona ștrandului, a afectat rețeaua de electricitate.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite