Piatra Neamţ: Tablouri de Tonitza, Grigorescu şi Băncilă au fost date în urmărire generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţul a plecat din vila Stoicu cu nouă tablouri
Hoţul a plecat din vila Stoicu cu nouă tablouri

Poliţiştii au reuşit să mai facă un pas în ancheta jafului de opere de artă. Deşi iniţial s-a spus că lucrările sustrase din vila de pe Ştefan cel Mare pe 17 mai nu sunt înregistrate şi nici nu există imagini cu ele, anchetatorii au reuşit să găsească fotografiile a şase din cele nouă tablouri furate. Vezi aci care sunt tablourile date în urmărire.

Operele sunt date acum în urmărire generală, iar fotografiile şi descrierele fiecărui tablou în parte sunt postate pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). „Noi am făcut demersurile necesare pentru darea lor în urmărire generală încă de la producerea furtului şi s-a urmat procedura legală. Până la acest moment nu am primit informaţii despre persoana al cărei portret robot a fost realizat conform descrierilor proprietarei şi care a fost dat publicităţii. Ancheta continuă“, a spus inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Neamţ.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Trei suspecţi în cazul furtului de tablouri

Sunt date în urmărire generală două tablouri de Nicolae Tonitza – „Băiat“ şi „Car cu boi“, ale căror dimensiuni sunt de 30 x 50 de centimetri, respectiv de 50 x 115 centimetri, „Irişi galbeni“, semnat de Nicolae Tonitza, cu dimensiunile 28 x 47 de centimetri şi „La marginea pădurii“ de D. Ghiaţă (31 x 53 de centimetri). Alte două lucrări date în urmărire generală sunt „Natură moartă – piersici“ de Octav Băncilă, ale cărei dimensiuni sunt de 50 x 33 de centimetri, şi „Natură moartă – prune“ de D. Stahie (31 x 19 centimetri).

Pentru două picturi intitulate „Natură statică“ de Corneliu Baba şi pentru „Portret de femeie“, lucrare semnată de Nicolae Grigorescu, nu au fost găsite încă imaginile. Cercul de suspecţi rămâne în continuare acelaşi şi include, pe lângă autorul propriu-zis al jafului, trei persoane bănuite că ar fi comandat furtul şi care au legătură cu domeniul artei.


„Băiat“, autor Nicolae Grigorescu, dimensiuni 30cm x 50cm

Băiat


„Car cu boi“, autor Nicolae Grigorescu, dimensiuni 50cm x 115 cm

Car cu boi
Irişi galbeni

„Irişi galbeni“, autor Nicolae Tonitza, dimensiuni 28cm x 47cm

La marginea pădurii

„La marginea pădurii“, autor D. Ghiață, dimensiuni 31cm x 53cm

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite