Piatra Neamţ redevine oraşul răzbunărilor cu maşini incendiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Artimon arată substanţa cu acetonă rămasă pe maşina incendiată
Petru Artimon arată substanţa cu acetonă rămasă pe maşina incendiată

Cel mai recent incident de acest fel a avut loc luni noaptea. Din 2005 şi până astăzi au fost incendiate opt maşini. Oamenii legii au găsit un singur vinovat în tot acest timp.

Maşina incendiată luni aparţine lui Petru Artimon, în vârstă de 23 de ani, fiul unor oameni de afaceri. Autoturismul Hyundai Lantra era parcat pe Aleea Ulmilor, în faţa barului deţinut de fratele său.

Pagube de 4.500 de lei

Petru Artimon crede că atacatorii au folosit o substanţă adezivă cu un conţinut mare de acetonă, care a rămas nearsă pe lunetă şi pe spatele maşinii. Valoarea pagubelor produse autoturismului a fost estimată la 4.500 de lei. Conform proprietarului, maşina fabricată în 1998, cumpărată la mâna a doua, valorează circa 8.000 de euro şi nu este asigurată. „Nu ştiu dacă ţinta am fost eu sau familia mea. Am un cerc de suspecţi, dar nu pot să acuz pe nimeni“, a declarat Artimon.

Cazul a fost preluat de poliţiştii criminalişti, care au întocmit un dosar penal. „În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, în vederea identificării autorilor“, a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Clanul Mararu, ţinta incendiatorilor din 2005 şi 2006

Incidente de acest tip au fost şi în anii trecuţi. Astfel, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2008, la Piatra Neamţ a fost incendiat BMW-ul afaceristului Petru Voroneanu, pagubele fiind evaluate la 60.000 de euro. Un atac similar, petrecut în Girov, l-a vizat pe ajutorul şefului de post din comună, agentul Mihai-Romeo Ungureanu, căruia i-a fost incendiat autoturismul folosindu-se benzină, în octombrie 2009. „Rezultatatul analizei probelor ADN de pe dopul bidonului de plastic în care a fost transportată benzina nu au venit încă de la laboratorul din Bucureşti“, a precizat Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În anii 2005 şi 2006 au fost incendiate trei maşini de lux - Audi A8, Porsche Cayenne şi Mercedes E270 - aparţinând familiei Mararu. Pentru incendierea ultimei maşini a fost găsit vinovat Cristian Chilat, din comuna Alexandru cel Bun, care a fost condamnat la trei ani de închisoare, în 2008.
Tot în 2005 a fost incendiat un Audi A4 aparţinând judecătorului Cristian Catană, iar în 2006 a fost incendiat un Renault Megane înmatriculat pe numele unei firme de lichidări judiciare, paguba fiind estimată la 50.000 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite