Neamţ: Piatra Neamţ caută ieşirea spre şes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Piatra Neamţ caută ieşirea spre şes
Neamţ: Piatra Neamţ caută ieşirea spre şes

Din punct de vedere estetic, centrul oraşului va păstra stilul vechi, dar vor fi şi zone ocupate de construcţii moderniste.

Citeşte şi: Pietricica, kilometrul zero peste două decenii

Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani

Agenţii imobiliari sunt optimişti atunci când discută despre viitor, ţinând cont de dezvoltarea citadină a ultimilor ani. Blocurile ridicate pe Calea Romanului, casele de pe Fermelor, viitoarea Sală Polivalentă şi proiectul unui Spital Judeţean au crescut mult interesul pentru terenurile din zonă. „Peste 20 de ani, văd aici o aglomeraţie urbană începând de pe Calea Romanului spre Căciuleşti-Girov. Terenul este drept, iar infrastructura bună“, spune Veronica Mihalache, administrator la o agenţie imobiliară din Piatra Neamţ.


Clădiri de birouri în zona 1 Mai


Privit cu suspiciune în urmă cu şase ani, cartierul Speranţa, de la Izvoare, a deschis şi alte perspective pentru dezvoltarea urbană. „Există potenţial pentru a se construi în zona cuprinsă între comuna Dumbrava Roşie şi cartierul de la Izvoare, dacă şi terenul va fi introdus în intravilan“, consideră agentul imobiliar Daniel Toma.


În opinia specialiştilor imobiliari, zona 1 Mai este potrivită pentru construcţiile de birouri şi clădiri industriale, în timp ce la ieşirile spre Bicaz şi Târgu Neamţ, oraşul s-ar putea extinde exclusiv prin case de vacanţă şi pensiuni. „Dacă oraşul devine într-adevăr unul turistic, cred că investitorii vor lua în calcul şi zonele spre Pângăraţi, Gârcina, Bâtca Doamnei sau Scăricica“, mai spune Veronica Mihalache.

Fără zgârie-nori în Centru


Chiar dacă perioada de analiză se referă la două decenii, arhitectura oraşului nu se va schimba radical. Cel puţin asta susţin specialiştii, care cred că edilii ar trebui să menţină specificul oraşului. „Centrul istoric de la Curtea Domnească trebuie să păstreze stilul vechi. Nu poţi construi un zgârie-nori lângă Turnul lui Ştefan. Blocurile «comuniste» din Dărmăneşti sau Mărăţei pot fi reabilitate, iar cele foarte vechi pot fi renovate“, spune arhitectul Roxana Bădeanu.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite