Neamţ: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani (CAMPANIE)
Neamţ: Spune-le edililor cum ţi-ar plăcea să arate Piatra Neamţ peste 20 de ani (CAMPANIE)

Locuitorii oraşului, specialişti şi autorităţi vor propune soluţii şi idei care ar putea fi aplicate în patru domenii importante din viaţa oraşului.

„Adevărul de Seară“ propune pietrenilor o temă de dezbatere la care îşi pot aduce contribuţia cu idei şi soluţii privind dezvoltarea oraşului până în anul 2030. Pentru aceasta, am ales patru domenii de discuţie care vor face obiectul articolelor din campania „Oraşul meu peste 20 de ani“: dezvoltare urbanistică, turism, circulaţie rutieră şi comerţ.

Unde se va extinde oraşul?
Prima jumătate a campaniei va fi dedicată discuţiilor legate de dezvoltarea urbanistică şi cea turistică a oraşului de la poalele Pietricicăi. „Adevărul de Seară“ va prezenta versiunea oficială, dar şi perspectiva locuitorilor municipiului asupra proiectelor imobiliare şi de turism realizabile în următoarele două decenii.

„Aşa cum e aşezat, între munţi şi râul Bistriţa, oraşul nu mai are unde să se extindă“, e răspunsul clasic al pietrenilor atunci când sunt chestionaţi în legătură cu viitorul  dezvoltării urbanistice a oraşului. Că nu e chiar aşa, veţi afla zilele următoare în „Adevărul de Seară“.

Cum administraţia locală a insistat în ultimii ani pe turism, vom vedea care sunt investiţiile ce au şanse să dăinuie peste ani, sau altele noi pe care le cred pietrenii realizabile. „Mi se pare utilă dezbaterea, mai ales că noi, ca administraţie, putem prelua din ideile cetăţenilor“, spune primarul Gheorghe Ştefan.

Traficul, o problemă spinoasă
Nu mulţi pietreni se încumetă să anticipeze cum vor arăta arterele oraşului peste două decenii, dar toţi sunt îngrijoraţi de traficul tot mai aglomerat de la an la an. Nici când vine vorba de parcări soluţiile nu se întrezăresc. „Cred că o să ne sufocăm din cauza maşinilor“, spune acum Ioan Mândrilă, muncitor în construcţii. O altă realitate de la care porneşte dezbaterea pe care o lansăm astăzi este că în domeniile comerţului şi a serviciilor, municipiul Piatra Neamţ este văzut ca un oraş „scump“, insuficient dezvoltat economic faţă de alte municipii reşedinţă din regiunea Moldovei.

Campanie deschisă cititorilor

În următoarele zile aşteptăm comentariile şi propunerile cititorilor la adresa de e-mail neamt@adevarul.ro, sau direct la sediul redacţiei „Adevărul de Seară“: Piatra Neamţ Bulevardul Decebal, bloc H2, Sc.A etaj 1, apt.6. Sugestiile pot fi postate şi pe site-ul www.adevarul.ro, la pagina dedicată municipiului Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite