Piatra Neamţ: Tunurile de zăpadă se luptă cu încălzirea vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tunurile de zăpadă de la pârtia de schi de pe Muntele Cozla au funcţionat fără întrerupere în nopţile de sâmbătă spre duminică şi duminică spre luni, pentru a putea fi prelungit sezonul de schiat cu câteva zile.

Timp de o săptămână, pe pârtia de pe Cozla nu s-a putut schia. Ieri, stratul de zăpadă artificială obţinut nu fusese suficient să acopere toate golurile şi denivelările.

Citeşte şi
Neamţ: Pauză de la schiat pe pârtia Cozla

Astăzi, instalaţia telegondolei este în revizie, conform programului săptămânal, şi, chiar dacă ar fi zăpadă suficientă, nu se va putea schia decât pe seară, în eventualitatea că peste zi nu vor fi temperaturi prea mari care să topească zăpada ce s-a fabricat peste noapte.

Prognozele meteorologice prevăd pentru astăzi cer senin, astfel că, din cauza expunerii pârtiei spre răsărit-miazăzi, o anumită cantitate de zăpadă se va topi în cursul amiezii. De asemenea, după valul de frig de la sfârşitul săptămânii, sunt prognozate uşoare creşteri ale maximelor termice de peste zi. „Temperatura maximă a fost, ieri, de plus 0,5 grade Celsius, iar temperatura minimă de noapte care tocmai a trecut a fost de minus opt grade Celsius“, a precizat meteorologul de serviciu de la Staţia Meteo Judeţeană Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite