Piatra Neamţ: Trafic îngreunat şi accidentări din cauza zăpezii şi a gheţii (UPDATE fotogalerie)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru curăţarea trotuarelor, 30 de angajaţi ai Salubritas intervin numai în zonele centrale.

Pietrenii se confruntă din nou cu necazurile cauzate de zăpada şi de gheaţa de pe străzile şi trotuarele din oraş, când credeau c-au scăpat de iarnă.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Weekend plin de accidente pe Cozla

În prima zi a săptămânii, salvarea a fost chemată pentru a acorda îngrijiri medicale pentru şase nemţeni care au căzut pe gheaţă, iar în weekend 26 de persoane au ajuns la spital cu fracturi sau entorse. „A îngheţat pe jos şi după aia s-a aşternut iar zăpadă. E periculos şi nici nu iese nimeni să cureţe. În faţa blocului au curăţat locatarii cu lopata, dar pe restul trotuarelor e jale“, a spus translatorul Luciana Timofte.

Angajaţii Salubritas intervin numai în zonele centrale pentru curăţarea zăpezii de pe trotuare, în restul oraşului fiecare descurcându-se după puteri. „Avem aproximativ 30 de persoane care se ocupă de curăţarea zăpezii. Acţionăm în zonele centrale, la trecerile de pietoni, podurile de la Piaţa Centrală până la Erou Bucur, la treptele de acces din Mărăţei, Dărmăneşti, Parcul Central şi la trotuarele în rampă. Din păcate, ninge încontinuu“, a spus Tatiana Ciucanu, directorul Salubritas.

Nici şoferii nu au scăpat de probleme. „În parcare a îngheţat totul şi am pierdut aproape 20 de minute ca să pot ieşi cu maşina. Nici pe străzi nu-i mai uşor. Prin centru am văzut că s-a curăţat, dar prin cartiere e zăpadă şi gheaţă“,  a spus nemulţumit constructorul Marian Apetrei.

Tot în zonele centrale acţionează şi angajaţii Publiserv, curăţarea străzilor din cartiere făcându-se numai dacă se solicită acest lucru de către pietreni. „Cei de la Publiserv au împrăştiat material antiderapant pe străzile aflate în pantă, în sensurile giratorii şi în intersecţii şi în zonele adiacente apelor curgătoare. La solicitarea pietrenilor se intervine şi pe străzile din cartiere“, a precizat Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.

image

Curăţire obligatorie înainte de plecarea cu maşina

image

Un violonist la pas ninsoare

image

Dinamism

image

Cu câinele la plimbare, în parc

image

O lamă mică şi o lamă mare

image

Un halat de la spital a ieşit la vedere

image

Farmaciste cu lopata în mână

image

Zăpada a transformat oraşul într-o mare albă

image

Poliţiştii locali au ieşit să verifice cum se curăţă zăpada de pe trotuare

image

Sania a mers fără probleme prin centru (FOTO: MIHAEL BALINT)

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite