Piatra Neamţ: Sala Polivalentă va fi inaugurată înainte de a fi recepţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia nu are încă toate utilităţile, dar va fi inaugurată pe 26 noiembrie, cu un concert al cărui cap de afiş se speră să fie legendara trupă Pheonix.

Lucrările la Sala Polivalentă vor continua cel puţin până la sfârşitul anului, după cum a precizat Mihai Bătrânu de la firma Moldocor, care lucrează la construirea ei de 10 ani. Cu toate acestea, pe data de 26 noiembrie ea ar urma să fie inaugurată cu un megaconcert la care ar urma să fie prezentă legendara trupă Pheonix. „Este programat un eveniment în luna noiembrie şi se doreşte ca acesta să se desfăşoare în Sala Polivalentă. Pentru că noi mai avem de lucru, sala va putea găzdui doar o parte din acest eveniment. Conform actului adiţional semnat cu Compania de Investiţii Urban, termenul de predare a construcţiei este 31 decembrie“, a declarat Mihai Bătrânu.

Agitaţia din jurul Sălii Polivalente a fost, astăzi, una dintre cele mai mari din cei 10 ani în care se află în construcţie. Muncitori de la Publiserv se grăbeau, dimineaţă, să monteze pavele în jurul ei, reprezentanţi ai Primăriei erau veniţi cu verificările, angajaţi ai firmei de construcţii montau schele la interior pentru detalii ultimele finisaje. „Intenţionăm ca la inaugurarea sălii să organizăm un concert extraordinar Phoenix, la care intrarea publicului să fie liberă. Data la care ne-am gândit este 26 noiembrie, însa vrem sa fim siguri că pâna la acea data condiţiile de siguranta şi de confort pentru public să fie întrunite în proportie de 100%“, a precizat Dragoş Aprofirii de la Serviciul Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.

Conform directorului Moldocor, mai sunt de pus la punct câteva probleme legate de finisajele interioare, montarea obiectelor sanitare în băi şi a scaunelor în sală, dar şi amenajarea la subsol a unui restaurant - sală de mese pentru sportivi. În plus, Primăria mai are de rezolvat problemele utilităţilor. „Lucrările la Sala Polivalentă se aproprie de final, la acest moment lucrându-se la partea de utilităţi: apă, încălzire, curent electric, instalaţia de prevenire a incendiilor. Se vor începe lucrările la partea de sistematizare verticală, respectiv amenajările exterioare: parcări, alei etc. De asemenea, vor începe lucrările la partea de dotări a sălii, prin montarea pardoselei, a scaunelor, vestiarelor şi a echipamentului sportiv“, a mai precizat Dragoş Aprofirii.

Fostul primar de Piatra Neamţ, Ion Rotaru, cel care a demarat proiectul construirii acestei săli, susţine că el ar fi terminat-o mult mai devreme. „Dacă nu pierdeam alegerile, eu terminam Polivalenta în 2004, aveam pentru asta promisiunea premierului de atunci“, a declarat Ion Rotaru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite