Piatra Neamţ: Preot căzut în cap de pe schela ceasului bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul a căzut de pe schela montată pe faţada principală a bisericii
Preotul a căzut de pe schela montată pe faţada principală a bisericii

Preotul Dragoş Munteanu (66 de ani), parohul bisericii Sf. Parascheva din Piatra Neamţ, este internat în comă la Spitalul Judeţean, după ce a căzut de pe schela instalată pentru montarea ceasului pe faţada lăcaşului de cult.

Părintele Munteanu a avut nefericita inspiraţie să urce pe schelă pentru a asista la montarea ceasului. „Preotul s-a urcat pe schela montată de un grup de muncitori şi a căzut de la o înălţime de cinci metri, sâmbătă, la ora 11.10. A fost transportat la spital în stop cardio-respirator resuscitat cu traumatism cranio-cerebral şi leziuni interne“, a precizat Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Cazul este considerat accident de muncă şi va fi anchetat de Protecţia Muncii şi Parchet. Preotul a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi continua să fie în comă duminică la prânz. „Preotul este internat la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. El este comă, intubat şi ventilat mecanic“, a precizat medicul Sorin Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Neamţ. Conform acestuia, principalele probleme ale preotului sunt o fractură craniană temporo-parietală, precum şi câteva hemoragii cerebrale.

Preotul Dragoş Munteanu este ctitorul uneia dintre primele biserici construite în Piatra Neamţ după 1990. Construcţia acesteia este una modernă, proiectul fiind al lui Nic Munteanu arhitect din Iaşi născut la Piatra Neamţ.

S-a născut la 7 decembrie 1944, în Răşinari, judeţul Sibiu. Este fiul preotului dr. Constantin Munteanu, fost paroh la Biserica Trei Ierarhi din Piatra Neamţ. A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, în 1964, şi Facultatea de Teologie din Bucureşti, în 1968, unde i-a avut profesori, printre alţii, pe pr. Dumitru Stăniloaie şi pr. Ioan D. Coman. Şi-a susţinut licenţa cu  „Monografia Mănăstirii Bistriţa“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite