Neamţ: 74 de persoane angajate pe loc la Bursa locurilor de muncă (Update)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de persoane şi-au căutat serviciu printre cele 724 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Neamţ. Pentru cei cu cu studii superioare existau doar 18 oferte.

Update ora 15.20: 

637 de nemţeni trag nădejde că îşi vor găsi un job, după ce au fost selectaţi în vederea încadrării de către firmele participante la Bursă.

La ediţia desfăşurată astăzi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) la Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ au participat 113 agenţi economici care au oferit 736  de locuri de muncă vacante.

image

„Din cei 1331 de participanţi, au fost angajate pe loc 74 de persoane, iar 637 au fost selectate în vederea încadrării. Principalele ramuri de activitate în care au fost oferite locurile de muncă sunt: asigurări, construcţii,  confecţii, servicii, industria prelucrării lemnului şi exploatări forestiere", a precizat Elena Chirilă, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Neamţ.

Pentru cei cu studii superioare, angajatorii prezenţi la Bursă au oferit 18 locuri pentru meseriile de inginer construcţii, inginer mecanic, inginer instalaţii şi inginer chimist. Pentru cei cu studii medii, sau profesionale, locurile de muncă au fost în meserii ca unit manager, consultant asigurări, agent de pază, barman-ospătar, patiser, vânzator, dulgher, zidar, lăcătuş mecanic, zidar şi tâmplar.

„Comparativ cu anii anteriori, bursa generala a locurilor de muncă a avut cea mai mare participare atât din partea agenţilor economici, cât şi din partea persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă", a mai spus purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamţ.

Din cele 736 de locuri vacante, cele mai multe au fost oferite de angajatorii din Piatra Neamt (315). În municipiul Roman au fost oferite 282 de locuri de muncă, iar în oraşul Târgu Neamţ au fost disponibile 139 de oportunităţi de angajare.

-------------------------------------------------------

Mii de persoane fără loc de muncă au stat la coadă, de dimineaţă, pentru a putea intra la Bursa generală a Locurilor de Muncă. În Piatra Neamţ, această întâlnire a fost organizată în sediul Agenţei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ. „La ultima centralizare făcută îşi anunţaseră prezenţa 105 angajatori, care ofereau 724 de locuri de muncă, dintre care doar 18 pentru cei cu studii superioare“, a precizat Elena Chirilă, purtător de cuvânt al AJOFM Neamţ.


Citeşte şi:

Neamţ: Șanse de angajare pentru șomerii din judeţ

image

Deşi mulţi au aşteptat în ploaie să le vină rândul pentru a putea discuta cu un posibil angajator, aprecierile despre organizare au fost favorabile. „Considerăm că bursa a fost organizată foarte bine, doar că persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt fără prea multă experienţă. Chiar dacă ei fac acum cursuri de calificare, nu capătă şi experienţa necesară. Am intervievat şase persoane, dar niciuna nu a corespuns din acest punct de vedere“, a spus Alina Scorupschi, reprezentanta unei firme de construcţii.

image

Iosif Giurgea (50 de ani) este constructor şi a rămas fără serviciu din luna noiembrie anul trecut. El spune că are experienţă, dar vrea seriozitate din partea angajatorului. „În primul rând, să fie seriozitate în ceea ce priveşte plata. Noi executăm un lucru de calitate, dar, întâmplător, ne mai trebuie şi bani. Unde am lucrat anterior, banii veneau foarte târziu“, a spus Iosif Giurgea.


Cursuri de formare profesională

Ana Berea, director executiv al AJOFM Neamţ, a precizat că sunt organizate numeroase cursuri de formare profesională, unele beneficiin chiar şi de bani pentru cursanţi. „În cadrul programelor de formare profesională organizăm 18 cursuri de calificare, dintre care unele, cele cofinanţate din Fondul Social European, au şi subvenţie. De exemplu, pentru un curs de şase luni, subvenţia de care va beneficia cursantul este de 900 de lei“, a spus Ana Berea, director executiv al AJOFM Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite