Piatra Neamţ: Paradă a portului popular în centrul oraşului (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţii la cea de-a doua ediţie a Festivalului internaţional de folclor „Cântă bucium pe Ceahlău“ şi-au prezentat costumele, instrumentele muzicale şi dansurile într-o defilare prin Piaţa Ştefan cel Mare.

Festivalului internaţional de folclor „Cântă bucium pe Ceahlău“, ediţia a II-a, a debutat, astăzi, cu parada costumelor populare. Pe toată durata zilei, formaţiile şi instrumentiştii vor evolua pe scenele Casei de Cultură a Sindicatelor şi din sala de festivităţi a Consiliului Judeţean. Festivitatea de premiere va avea loc duminică dimineaţa.

S-au înscris în competiţie 534 de elevi însoţiţi de 20 de cadre didactice din Regiunea de dezvoltare Nord-Est, la care se adaugă 266 de elevi şi 49 de cadre didactice din celelalte regiuni ale ţării. De asemenea, este prezentă la Piatra Neamţ o echipă din Republica Moldova.

Din judeţul Neamţ, evoluează 11 solişti vocali şi instrumentişti, precum şi 12 formaţii folclorice: Ansamblul „Mărunţica“ de la Şcoala Mărgineni, Ansamblul „Teiul“ de la Şcoala Poiana Teiului, Ansamblul „Oglinduţa“ de la SAM Oglinzi, comuna Răuceşti, Ansamblul „Plăieşii“ de la Clubul Copiilor Târgu Neamţ, Ansamblul „Mlădiţe Tămăşene“ de la Şcoala Tămăşeni, Ansamblul „Toporaşul“ de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamţ, Ansamblul „Comorile Neamţului“ de la Palatul Copiilor Piatra Neamţ, Ansamblul „Ozana“ de la Clubul Copiilor Târgu Neamţ, formaţia de dansuri populare „Florile Bistriţei“ de la Şcoala Vaduri, formaţia de dansuri populare „Românaşii din Goşmani“ de la Şcoala Goşmani, comuna Români, formaţia de dansuri populare „Pietricica“ de la Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida“ Piatra Neamţ, precum şi formaţia de dansuri populare „Mugurelul“ de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ.

Festivalul va acorda Marele Premiu, în valoare de 500 de lei, 8 premii I a câte 500 de lei, 8 premii II a câte 400 de lei, 8 premii III a câte 300 de lei, 16 menţiuni a câte 150 de lei, precum şi 10 premii speciale a câte 100 de lei fiecare.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite