Piatra Neamţ: A început Olimpiada Naţională de Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni 450 de elevi informaticieni din ţară se întrec la Piatra Neamţ în cadrul Olimpiadei Naţionale de Informatică, ce se desfăşoară în perioada 16-19 aprilie.

Deschiderea festivă a Olimpiadei a avut loc sâmbătă după-amiază, începând cu ora 16.00, în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean. Competiţia are secţiuni diferite pentru gimnaziu şi, respectiv, pentru liceu.

Citeşte şi:

„Made for Europe“ la Piatra Neamţ

Cele două comisii naţionale de evaluare sunt formate din şapte subcomisii şi sunt conduse de profesorii universitari de la de la Universitatea Bucureşti Grigore Albeanu şi Horia Georgescu. De asemenea, în comisia centrală pentru liceu printre profesorii evaluatori sunt paisprezece universitari.

Probele vor fi susţinute începând de astăzi, 17 aprilie, iar informaticienii care vor să participe la faza internaţională a competiţiei vor susţine probele de baraj miercuri şi joi.

Din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a mulţumit gazdelor Nuşa Dumitriu-Râpan. „Le mulţumim gazdelor pentru sprijinul consistent pe care ni l-au arătat încă de cum am ajuns la Piatra Neamţ şi felicit toţi elevii care au ajuns la această fază naţională! Felicitări şi domnilor profesorii coordonatori, care au încredere în elevii dumnealor, care se dedică îndrumării acestor copii minunaţi, de la care speră în rezultate foarte bune“, a declarat, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei, directorul din cadrul ministerului Nuşa Dumitriu-Râpan.

Ca o recunoaştere a eforturi depuse de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ pentru organizarea acestei competiţii, inspectorul şcolar general Luminiţa Georgeta Vîrlan a fost numit preşedinte de onoare al comisiei centrale la liceu, iar adjunctul acesteia Vasile Munteanu a primit aceeaşi funcţie, pentru comisia de la gimnaziu. „Mulţumim tuturor celor care au înţeles că această olimpiadă nu este a celor trei unităţi de învăţământ în care se desfăşoară competiţia, nici a Inspectoratului Şcolar, ci a întregului sistem de învăţământ nemţean!“, a spus Luminiţa Vîrlan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite