Piatra Neamţ: Liceenii primesc sfaturi despre studiile în străinătate de la studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) ajunge pentru prima dată în Piatra Neamţ la finalul acestei săptămâni.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală care are drept scop sprijinirea tinerilor care doresc să studieze în orice colţ din lume, dar şi stimularea acestora să se întoarcă acasă după finalizarea studiilor. „În prezent, avem peste 5.500 de membri şi mai mult de 200 de voluntari. Structura centrală este la Bucureşti şi există 24 de filiale în străinătate, în ţările unde avem comunităţi de studenţi români“, a explicat Irina Scarlat, vicepreşedinte al LSRS.

Vineri, 27 mai, începând cu ora 13.00, la biblioteca „G.T. Kirileanu“, va avea loc prima întâlnire a liceenilor din oraş cu studenţii şi absolvenţii români de studii în străinătate. „În prima parte a seminarului vom face o prezentare generală a ceea ce înseamnă drumul către studiile în străinătate, cu avantaje şi dezavantaje, în cea de-a doua vor fi discutate studii de caz pe ţări, cu tot ceea ce trebuie să facă tinerii pentru a studia într-un stat anume, iar ultima parte este rezervată discuţiilor libere şi întrebărilor din partea participanţilor“, a spus Irina Scarlat.

Mihai Trofin este elev în clasa a XI-a şi speră să-şi poată continua studiile peste hotare, în domeniul Artelor Vizuale. Mihai vrea să plece în Statele Unite ale Americii, unde studiază şi fratele său. „Discuţia cu absolvenţii din afară mi se pare utilă datorită faptului că acolo este un alt învăţământ faţă de cel din România. Cel de aici nu mai este ce a fost odată; în loc să evolueze, se duce mai rău în jos. Învăţământul în străinătate mi se pare foarte bun pentru cine vrea să înveţe ceva cu adevărat“, a spus Mihai Trofin.

Intrarea la evenimentul de vineri este liberă, însă liceenii ar trebui să completeze formularul de înscriere la seminar existent pe site-ul LSRS pentru a avea garanţia unui loc în sală. După această întâlnire dinamică, cei care vor să urmeze studiile peste hotare pot solicita ajutorul voluntarilor Ligii şi îşi vor putea găsi câte un mentor în universităţile la care speră să fie admişi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite