Jandarmii s-au antrenat pentru intervenţie la meciul România-Luxemburg (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de jandarmi şi poliţişti au efectuat un exerciţiu de intervenţie pentru menţinerea ordinii în tribunele stadionului. La meciul România-Luxemburg de la Piatra Neamţ sunt aşteptaţi 15.000 de spectatori.

Conform regiei, câteva zeci de persoane au protestat zgmotos şi au simulat o bătaie generală care au necesitat măsuri de securitate speciale.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: 13.000 de bilete scoase la vânzare pentru România-Luxemburg

„Este cel mai amplu exerciţiu de intervenţie şi este prilejuit de partida internaţională de marţi, 29 martie. Au fost mobilizaţi 150 de jandarmi de la subunităţile operative din cadrul Inspectoratului Neamţ şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, 20 de poliţişti, 10 lucrători ISU şi ambulanţieri“, a spus căpitanul Cătălin Resmeriţă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.



Măsuri sporite de securitate

Scenariul exerciţiului a fost structurat pe trei etape. Într-o primă fază, forţele de ordine au trebuit să asigure ordinea publică şi protecţia participanţilor în timpul partidei. Cum spectatorii nu se potoleau, jandarmii au intervenit pentru extragerea persoanelor turbulente care incită la violenţă, iar în final scandalagii au fost evacuaţi din incinta stadionului.

Din recuzită nu au lipsit bastoane de cauciuc, scuturi şi căşti de protecţie, iar pompierii au intervenit pentru stingerea petardelor şi a focului aprins într-un butoi din tablă. „Astfel de violenţe nu cred să se întâmple la Piatra Neamţ nici dacă s-ar juca Steaua-Dinamo. La meciul de marţi al Naţionalei vor fi în tribune şi 250 de stewarzi, dar astfel de intervenţii nu se fac decât dacă apar acte de violenţă”, spune Lucian Amarghioalei, administrator al arenei sportive.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite