Piatra Neamţ: Jandarmi chemaţi să facă ordine în îmbulzeala de la subvenţia pentru lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescători de vaci stau de mai multe zile la coadă în faţa clădirii în care se află Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), încercând să depună dosarul pentru obţinerea subvenţie de 250 de euro pe cap de vacă producătoare de lapte.

Termenul de depunere a cererilor expiră pe 21 ianuarie, iar cei care nu reuşesc să aibă cererea înregistrată la APIA până atunci pierd această subvenţie.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Se împart ajutoarele pentru încălzirea cu lemne

Din această cauză, în ultimele zile cozile sunt formate din peste o sută de persoane care nu reuşesc să păstreze ordinea. „Am fost solicitaţi să asigurăm ordinea şi liniştea publică la APIA, unde, în acest moment, sunt aproximativ 150 de oameni. Am trimis echipa de intervenţie, formată din cinci jandarmi“, a precizat căpitanul Cătălin Răsmeriţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Tatiana Mocanu (73 de ani) din Tazlău, a stat patru zile la această coadă şi abia astăzi a reuşit să depună dosarul pentru subvenţie. „Azi am venit de la ora patru şi am prins numărul 1 pe biletul de ordine“, a spus femeia.

Ion Gârbuleţ (35 de ani) din Dămuc era azi pentru a treia zi la coadă, dar, la ora 6.15 când a ajuns, a prins abia numărul 113 şi nu ştia dacă va intra la rând.

Conform şefului APIA Neamţ, Petru Pârlea, în judeţ sunt circa 3.000 de crescători de vite care au dreptul la această subvenţie, dintre care mulţi nu vor reuşi să îşi depună cererile. „Perioada de depunere a actelor a început pe 15 decembrie. În primele veneau câte cinci-şase oameni, iar acum sunt cu sutele. Până la această oră am înregistrat 1.100 de dosare şi cred că vor exista crescători de animale care nu vor putea depune cererea până la expirarea termenului“, a declarat Petru Pârlea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite