Piatra Neamţ: Inundaţii agravate de mizerie, în cartierul Ciritei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul Ciritei al municipiului Piatra Neamţ a fost inundat de ploia torenţială căzută aseară, timp de 55 de minute, începând cu ora 18.50, şi de blocarea râului Potocina cu deşeuri aruncate de orăşeni.

Ploaia a fost completată de căderi de grindină şi descărcări electrice, iar debitul total al precipitaţilor a fost de 53 de litri pe metru pătrat. „S-au produs scurgeri importante de ape de pe versanţi, care au condus la creşterea nivelului şi debitului pârâului Potocina, afectând municipiul Piatra Neamţ“, a declarat colonelul Ioan Niţică, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ.

Conform acestuia, inundaţiile au fost agravate de mizeriile depozitate de orăşeni în albia râului Potocina. „Inundaţiile au avut două cauze: ploaia torenţială şi podeţele inexistente sau subdimensionate făcute de oameni, care nu au făcut faţă volumului de apă. Însă cauza agravantă a fost depozitarea deşeurilor în albia pârâului Potocina. Aceste deşeuri au blocat secţiunea podului de pe drumul spre Izvoare, ceea ce a dus la creşterea nivelului râului şi deversarea acestuia în cartierul Ciritei“, a declarat colonelul Ioan Niţică.

Apele au inundat 13 case, curţile altor 30 de gospodării şi 21 de anexe gospodăreşti. Pompierii au intervenit în două etape. Pe timpul nopţii, s-a acţionat pentru evacuarea apei din locuinţele, subsolurile şi gospodăriilor afectate, cu trei ofiţeri şi 27 de subofiţeri care au intervenit cu motopompe şi autospeciale. Dimineaţă, în jurul orei 8.30, intervenţia a fost reluată.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite