Neamţ: Cei mai frumoşi bidivii din ţară, în spectacol la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Cei mai frumoşi bidivii din ţară, în spectacol la Piatra Neamţ
Neamţ: Cei mai frumoşi bidivii din ţară, în spectacol la Piatra Neamţ

Astăzi s-au încheiat Campionatele Naţionale de sărituri peste obstacole de la Baza Hipică

La concurs au participat cai de rasă, precum „Ana Reno“ sau „Pauline“, evaluaţi pe piaţa de profil la peste 100.000 de euro.

La competiţia ecvestră de la Piatra Neamţ au fost prezenţi în cele patru zile de concurs 65 de sportivi care au reprezentat 19 cluburi din ţară. Dintre cei 80 de cai care au intrat în competiţia de sărituri peste obstacole, majoritatea au confirmat în aceste zile valoarea în bani la care sunt cotaţi.

„Cai precum «Ana Reno», «Duende», «Pauline», «Cirac», «Leonardo», «Filou du Pichoux» sau «Tall Ariszto» au făcut performanţă şi în alte concursuri“, a precizat Ioana Minulescu, secretar al Federaţiei Ecvestre Române (FER). „Rezultatele obţinute în concursuri demonstrează că fondul genetic al calului este valoros“, spune şi Anca Bogdan, medic veterinar şi arbitru al competiţiei.

Pietrenii, stingheri printre armăsarii de rasă

Daniel Maricuţă, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române este proprietarul a doi dintre caii bine cotaţi în orice competiţie ecvestră. «Ana Reno» şi «Pauline» i-au încântat pe spectatorii prezenţi în tribunele Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“ pentru a asista la probele din weekend. „E destul de costisitor să ţii un cal pentru că el trebuie îngrijit şi întreţinut tot timpul anului, nu numai în competiţii“, spunea şeful Federaţiei în timp ce primea felicitări pentru o probă câştigată de calul său, «Ana Reno», un bidiviu cotat la peste 100.000 de euro. 

În competiţia de la Baza Hipică au intrat şi patru călăreţi ai Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ. Nivelul ridicat al întrecerii i-a copleşit însă. Un singur călăreţ, Bogdan Ionescu, terminând proba fără penalizare.

Sportivul nu a contat însă în competiţie pentru că nu avea cal de concurs. „Noi nu avem cai de valoare aici şi e greu să răzbaţi într-o competiţie de asemenea nivel“, explică Costache Lupu, preşedintele  CS Ecvestru.

Cu toate acestea, complexul destinat competiţiilor hipice se menţine în topul naţional datorită condiţiilor şi dotărilor, motiv pentru care conducerea Federaţiei a decis să menţină şi anul viitor baza de la Piatra Neamţ ca loc de desfăşurare a competiţiilor internaţionale.

„Aici sunt condiţii optime de concurs şi anul viitor vom organiza aici etapa de Cupă Mondială şi Jocurile Balcanice“, a precizat preşedintele FER, Daniel Maricuţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite