Piatra Neamţ: Bazinul cu Mica sirenă este prima amenajare pentru viitorul pietonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectul Cosmin Munteanu spune că a vrut să transpună în elemente moderne povestea sirenei care renunţă la infinitul lumii marine pentru a se transforma în fiinţă umană.

Transformarea Pieţei 22 Decembrie în pietonal a început cu amplasarea statuii Mica sirenă în faţa Şcolii nr. 3, într-un bazin cu apă, care a fost inaugurat vineri seară, la ora 19.00.

Citeşte şi:

Neamţ: Mica sirenă a fost scoasă la lumină

Deşi pietonalul nu se va extinde chiar până în zona acestui bazin, el a fost conceput ca parte integrantă a noii zone a oraşului, conform viceprimarului Dragoş Chitic. „Am vrut să transpun în arhitectură modernă povestea celor două lumi pe care le leagă Mica sirenă: infinita lume acvatică, la care renunţă pentru a deveni fiinţă umană, şi lumea pământeană. Cele două lumi sunt despărţite de o poartă, simbolizată printr-un panou de sticlă transparent“, a explicat, pentru „Adevărul de seară“, arhitectul Cosmin Munteanu, realizatorul proiectului.
Bazinul este prevăzut cu un jgheab, prin care apa susură, curgând în mod continuu. „Revărsarea de apă, care se prelinge sub formă de perdea pe jgheabul transparent, reprezintă scurgerea lumii marine, din care sirena tocmai pleacă“, a mai spus arhitectul Munteanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite